förpackningsdesign logotyp grafisk profil identitet designbyrå reklambyrå stockholm grafisk formgivning design företagsprofil varumärke

Logotyp, grafisk profil och förpackningar till Summerville organics

UPPDRAG

Babynord är ett företag som marknadsför och distribuerar produkter för barn och småbarnsföräldrar till butiker i hela Norden. När de startade sitt eget varumärke, ‘Summerville organics’ för ekologiska textilprodukter till barn, fick vår ad  uppdraget att formge logotyp, grafisk profil och förpackningar. Önskemålet var en vänlig grafisk profil som förmedlar högsta kvalitet, natur och omtanke. BabyNord ville att Summerville skulle bort från det stereotypt beiga, ruffiga och grova som ofta får representera det miljövänliga, och gå mot en mer modern och förfinad stil.

LÖSNING

Lösningen blev en logotyp där stiliserade blommor med hjärtformade detaljer växer upp ur själva namnet Summerville. Blommorna fick sedan gå igen i den grafiska profilen, där de tillsammans med löv, blad, knoppar och andra växtdelar, sätts ihop till dekorativa bårder och mönster på förpackningar och etiketter. Målet med presentboxarna var att formgivningen skulle bli så fin att askarna skulle sparas för barnets minnessaker.

Behöver du också hjälp med design av en brand identity och förpackningar?

KONTAKTA OSS >