förpackningsdesign logotyp grafisk profil identitet designbyrå reklambyrå stockholm grafisk formgivning design företagsprofil varumärke

Logotyp och grafisk profil till delikatessbutiken och restaurangen Firren

UPPDRAG

Firren är en delikatessbutik, specialiserad på allt det goda från havet. De slog upp sina portar i ett villaområde på Lidingö för drygt 10 år sedan.  Men i samband med ett ägarbyte, en flytt till centrum med utökad verksamhet i form av en lunchservering och öppnandet av en filial , ville de även uppdatera sin grafiska profil med en ny logotyp och ett helt nytt visuellt koncept för all marknadskommunikation. Önskemålet var en klassisk logotyp som andades saluhall, närproducerat och mat lagad från grunden. Firren ville också ha en stark och tydlig grafisk profil, men framförallt enkel att använda på kort varsel i både annonser och på butiksmaterial. De hade dåliga erfarenheter av matfotograferingar som drog ut på tiden och inte blev bra tryckt i litet format på dagstidningspapper.

LÖSNING

Vi löste det hela genom att basera den grafiska profilen på färgblock som kombineras med vintage gravyrer med havstema; fiskar, skaldjur, vattenväxter, snäckor, fiskeutrustning och fyrar. Logotypen blev en välvd sanseriff med skuggning, som för tankarna till en svunnen tid då e-ämnen och genmanipulering inte existerade. På det här sättet fick Firren en stark personlighet som lätt känns igen, samtidigt som den enkelt kan varieras och appliceras på olika annonsformat, etiketter i olika storlekar, på butiksskyltar, hemsida, Facebook, menyer och marknadnadsmaterial. Som till exempel det tryckta lilla snapshäfte som delades ut till kunderna tillsammans med kräftorna de köpte.

logotyp grafisk profil identitet designbyrå reklambyrå stockholm grafisk formgivning design företagsprofil varumärke

Behöver du hjälp att designa av en ny logotyp och grafisk profil?

KONTAKTA OSS >